Houden van je zelf


 Als je van jezelf houdt, respect hebt voor jezelf en jezelf naar waarde schat, hangt je gevoel van eigenwaarde niet af van hoe andere mensen je zien. Als je aanvaardt wie je bent als een uniek wezen dat zich volop ontwikkelt, is het leuk als anderen je ook aanvaarden, maar het is geen noodzaak.

Als je niet de behoefte hebt om anderen tevreden te stellen, kun je groeien in de richting die jij wilt en kun je de mens worden die jij wilt worden…. en je compleet voelen. Deze kaart wil je de wonderen van de eigen liefde laten zien, want van jezelf houden is de weg naar geluk.
Als je bereid bent om van jezelf te houden en jezelf te aanvaarden, zul je sneller aansluiting vinden met mensen die hetzelfde doen. Het helpt om te wachten op de juiste mensen in plaats van te proberen bij een groep te horen waarin je niet gewaardeerd of gerespecteerd wordt en waarin je je nooit echt thuis zult voelen.
Als je je eigen beste vriend bent, kan dat je helpen om in te zien dat een kwetsende opmerking of houding niets met jou te maken heeft, maar dat het een weerspiegeling is van het karakter en misschien ook de onzekerheden van de ander. Praat vriendelijk tegen jezelf.
Vergeef jezelf alle dingen die je gedaan hebt, waar je niet trots op bent. Weet dat je niet op aarde bent om perfect te zijn, maar om te leren en te groeien, en dat dat nooit kan zonder fouten te maken. Wees trots op de vooruitgang die je geboekt hebt, op wie je bent en op wie je wordt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final