Het verhaal van de paaseieren


Het verhaal van de paaseieren
Het ei heeft altijd symbool gestaan voor vruchtbaarheid, vruchtbaarheid, diep van binnen, creatie. Zoals voordat het christendom eieroffers het feest van vruchtbaarheid symboliseerden, veroorzaakt door de lente, na Christus, eieren symboliseren Zijn opstanding.
De traditie van het verfraaien van de eieren die op Pasen, of in dit geval het Lentefeest, komt uit China, voort uit het nauwgezet en geduldige werk van de Chinezen. Deze, zouden natuurlijke eieren in uienschillen wikkelen en ze koken met bieten.
Bij het verwijderen van ze uit het vuur werden de eieren musketontwerpen op de schaal. Deze maat maakte snel zijn weg naar Egypte, dat ook gekleurde en getekende eieren begon te bieden, op tijd voor het Lentefeest. Na de Opstanding van Christus namen christenen deze gewoonte aan, en werden alleen officieel door de kerk in de tweede. XVIII.
Het belang dat aan het ei wordt gegeven is gerelateerd aan de symboliek ervan, gelinkt aan creatie, vruchtbaarheid, oorsprong van leven en vruchtbaarheid Grieken, Feniciƫrs, Tibetanen, Indiƫrs, Vietnamese, Chinezen, Japanners, Siberiƫrs en Indonesiƫrs hebben de legende gemeen dat de wereld voortkwam uit een kosmisch ei dat in tweeƫn splitste en Hemel en Aarde Altijd verbonden aan de creatie, vertelt de geschiedenis van Hawaiiaanse de mythe dat dit eiland is ontstaan uit een ei, in het water gezet door een reuzenvogel.
Angelsaksische mythen geven het ei de reden voor de creatie van de wereld: uit de edelsteen werd de wereld geboren, uit de clara, het firmament en de atmosfeer, en uit de schaal, de hemelse bol en de sterren.
Vanaf de jonge leeftijd is het ei verbonden, met de creatie van de aarde, de mens en de sterren. In Australiƫ, volgens de legende was de aarde in absolute duisternis totdat een man een ei in de ruimte legde dat het in de zon veranderde.
Het is gebruikelijk om in oude documenten te vinden dat de eerste man uit een ei kwam, of dat uit een ei geboren Eros, de God van Liefde, of er wordt gezegd dat helden uit eieren worden geboren, in plaats van geboren uit de bevalling.
Als we dus in de geschiedenis de symboliek van het ei, de zon en het water benadrukken, hebben we drie van de belangrijkste elementen van legendevorming. Het ei symboliseert het embryo van de wereld en het leven, de zon, de overwinning van het licht op schaduwen en, op zijn beurt, water symboliseert het primaire middel van vruchtbaarheid. Uit het ei is de wereld geboren, de aarde, de wezens, de zon (gouden hemelei) en de maan (zilveren hemelei).
Ook in het christendom is de symboliek van eieren aanwezig. Simon, de man die Christus hielp het kruis te doorstaan tot Calvary, zou een eierhandelaar zijn geweest. Daarnaast wordt Pasen gekenmerkt door het aanbod van gekleurde eieren, die vooral chocolade zijn.
Hoewel deze aanbiedingen vandaag echter meer gericht zijn op kinderen, begonnen deze pas in de 15e eeuw deze paas souvenirs te ontvangen, in de Elzas, die zich vanaf deze plek verspreidde naar de buitenwereld.
Chocolade-eieren komen alleen in de sec. XVII, met het begin van de ontwikkeling van de chocolade industrie. Dit was een van de redenen waarom de vervanging van natuurlijke eieren, chocolade haar, zou ontstaan.
In Duitsland is het met Pasen nog gebruik om eieren te verstoppen zodat kinderen of petekinderen ze in de tuin kunnen zoeken. Volwassenen vertellen kinderen dat het de paashaas was die ze verstopt heeft, zodat kinderen plezier kunnen hebben en eieren kunnen ontdekken.
Een vraag die vaak opkomt met Pasen is waarom het een haas is die paaseieren uitdeelt in plaats van een kip. Nou, weer eens terug naar de paascultus, de godin van de lente, haar attribuut was een haas die na verloop van tijd voor het konijn werd verward.
In Herrnhut Duitsland is er een ander geloof dat verband houdt met Pasen. Er wordt gezegd dat op paaszondag de zon danst ter viering van de Lente en de Opstanding van Christus. Deze legende dateert uit 1732 en nog steeds vandaag in Duitsland, is er de cultus om de zon op te zien komen op deze dag.
Pasen is dus een resultaat van overtuigingen en gewoontes die de tijd heeft gezorgd voor het mengen en aanpassen aan het seizoen, of religie. Wat onveranderd blijft is dat Pasen een tijd van vreugde en communie is met familie en met de natuur, het is een tijd van feest.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final