Het / It Stephen King


It is het beste horror boek ooit, zelfs ondanks een iets minder einde naar onze mening.

Het is een horrorroman uit 1986 van de Amerikaanse auteur Stephen King. Het was zijn 22e boek en zijn 17e roman geschreven onder zijn eigen naam. Het verhaal volgt de ervaringen van zeven kinderen terwijl ze worden geterroriseerd door een kwaadaardige entiteit die de angst van haar slachtoffers uitbuit om zichzelf te vermommen terwijl ze op haar prooi jaagt. “Het” verschijnt voornamelijk in de vorm van Pennywise de dansende clown om zijn favoriete prooi van jonge kinderen aan te trekken.
De roman wordt verteld door middel van verhalen afwisselend tussen twee periodes en wordt grotendeels verteld in de alwetende modus voor derden. Het gaat over de thema’s: de kracht van herinnering, jeugdtrauma en de terugkerende echo’s in de volwassenheid en het overwinnen van kwaad door wederzijds vertrouwen en opoffering.
King heeft verklaard dat hij het verhaal voor het eerst had bedacht in 1978 en begon te schrijven in 1981. Hij schreef het boek in 1985 af. Hij verklaarde ook dat hij oorspronkelijk wilde dat het titelpersonage een trol zou zijn zoals die in het kinderverhaal ‘Drie Billy Goats Gruff ‘, maar die het lokale rioolsysteem bewoonde in plaats van alleen het gebied onder een brug. Hij wilde ook dat het verhaal de verhalen van kinderen en de volwassenen die ze later worden verweefde.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final