Dagkaart uit Heksen orakel


Geest - Evenwicht
Je kent hoogstwaarschijnlijk de vier elementen: aarde, lucht, water en vuur. Binnen de hekserij en het paganisme wordt nog een vijfde element gebruikt: Geest. Geest wordt vertegenwoordigd door de bovenste punt in het pentagram.
Naast Geest wordt het vijfde element ook wel Spirit of Ether genoemd. Een andere naam die nog weleens gebruikt wordt is Akasha. De term Akasha stamt uit Oost-Perziƫ en betekent 'innerlijke ruimte'.
Het vijfde element Geest brengt de andere vier elementen samen. Geest is het element dat symbool staat voor verbindende energie, het onderbewustzijn en vooral: evenwicht.
Evenwicht wordt meestal weergegeven als een balans, gevolgd door letterlijk een tweedimensionale uitleg. Het is het een Ć³f het ander. Zelfs in de tarot, die toch niet bekend staat om haar oppervlakkigheid, wordt evenwichtigheid weergegeven met een balans.
Was het maar zo simpel!
Het is in het dagelijks leven eigenlijk zeer zelden zwart of wit, links of rechts, licht of donker, boven of onder. De werkelijkheid is vaak een stuk complexer.
Binnen de hekserij is evenwicht een zaak die wat verder gaat dan een eenvoudige balans. Evenwicht is een kwestie van het samenbrengen van alle elementen. De ruimte van Lucht, de vruchtbaarheid van Aarde, de emotie van Water en de passie van Vuur.
Wanneer je deze kaart getrokken hebt, kun je dat zien als een uitnodiging om bij jezelf na te gaan of je leven wel in evenwicht is. Natuurlijk: bij ieder mens, ook bij jou, zijn een of twee elementen dominant en zijn de andere elementen minder prominent aanwezig. Maar wanneer de balans teveel doorslaat naar Ć©Ć©n element, ben je uit evenwicht.
Je kunt de balans herstellen door bij jezelf na te gaan waar je de afgelopen tijd de nadruk op gelegd hebt, en waar je juist minder aandacht aan besteed hebt. Als je dat weet, is het duidelijk waar je de komende tijd de focus op kunt leggen.
Deze kaart kun je ook opvatten als een teken dat 'alles samenkomt'. Het kan zijn dat je het gevoel hebt gehad dat verschillende onderdelen in je leven als los zand aan elkaar hingen. Deze kaart is in dat geval een belofte dat de dingen op korte termijn samenkomen als je je daarvoor openstelt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final