The Vampire Diaries seizoen 8


Het laatste seizoen focust zich op Stefan en Bonnie die tevergeefs Damon en Enzo proberen op te sporen nadat zij allebei spoorloos verdwenen na het openen van de geheimzinnige kluis in het Armory. Bonnie heeft het vooral moeilijk omdat ze geen krachten meer heeft. Ondertussen reizen Damon en Enzo doorheen het land en moorden ze erop los. Allebei zijn ze onder de invloed van het geheimzinnige monster dat gevangen zat in de kluis. Het monster blijkt later eigenlijk een bloedmooie vrouw te zijn genaamd Sybil. Zij voedt zich met de mensen die Damon en Enzo voor haar vermoorden waardoor ze haar mooie gedaante kan behouden. Sybil probeert later alle herinneringen van Elena vanuit Damons geheugen te wissen. Damon verliest zichzelf helemaal en later vermoordt hij Tyler wanneer hij zijn pad kruist. Met de hulp van Alaric en zijn twee studenten Dorian en Georgie vinden ze de staf van Arcadius waarmee ze Sybil onder controle kunnen houden. Opnieuw gevangen in het Armory, onthult Sybil tegenover Stefan hoe zij en haar zus onderdanen werden van de duivel. Hij beloofde hen het eeuwige leven in ruil dat zij corrupte zielen voor hem verzamelden. Sybil kan later ontsnappen uit haar cel met de hulp van haar zuster Seline die tevens de babysitter blijkt te zijn van Josie en Lizzie, Alaric en Caroline's dochters. Seline ontvoert de tweeling en gebruikt hen later om Arcadius, de duivel, op te roepen uit de hel. Arcadius is echter misnoegd met Seline en maakt haar weer menselijk. Hij zet zijn zinnen op Damon en Stefan. Wanneer Stefan ontdekt dat zowel hij als Damon gedoemd zijn om naar de hel te gaan, beslist Stefan een deal te sluiten met Arcadius zodat ze niet naar de hel gestuurd worden. Hij en Damon moeten voor 1 jaar lang hun menselijkheid uitschakelen en erop los moorden.

Bonnie en Caroline kunnen later Damon weer bevrijden van Sybils invloed. Inmiddels heeft Matt zich herenigd met zijn vader, Peter Maxwell, die Mystic Falls verliet net voor zijn geboorte. Matt ontdekt via Peter dat zijn voorouders de oorspronkelijke oprichters waren van Mystic Falls. De duivel is op zoek naar de Mystic Falls Founders Bell, een magische bel die een portaal kan openen naar de hel. Alaric ontdekt dat Matt's voorouder Ethan Maxwell de bel maakte met de hulp van de heks Beatrice Bennett, de voorouder van Bonnie. Sybil en Seline probeerden echter de duivel te bevrijden door Ethan te overtuigen om de bel 11 keer te laten luiden. Beatrice kon hen echter stoppen en sloot hen later op in een grot zodat ze niet meer konden ontsnappen!!!,,

Arcadius doodt later Sybil en Seline en gaat verder op zoek naar de bel. Damon probeert ondertussen Stefan terug op het rechte pad te brengen. Bonnie en Enzo maken plannen voor de toekomst maar dan vermoordt Stefan Enzo. Bonnie gebruikt Elena's bloed om Stefan weer menselijk te maken. Nu terug mens, herinnert Stefan zich al zijn slachtoffers maar ook zij krijgen hun geheugen plots terug. Dorian, Alarics student, ontvoert Stefan en wil hem vermoorden omdat hij een zijn vader en kleine zusje had uitgemoord. Stefan overleeft met de tijdige hulp van Caroline. Stefan vraagt Caroline later ten huwelijk. Alaric en Damon gaan op zoek naar een manier om de duivel te doden. Plots verschijnt Kai Parker die uit de hel is ontsnapt door matt. Bonnie ontdekt via haar moeder Abby dat ze nog steeds een connectie heeft met Enzo's geest. Later vertelt Arcadius dat Bonnie net zoals hij een eigen geestenwereld heeft gemaakt waarin Enzo's geest nu leeft. Bonnie kan contact maken met Enzo die haar waarschuwt om Arcadius niet te vertrouwen. Kai verraadt Damon en Alaric en geeft Arcadius Elena's kist in ruil dat zijn ziel nu vrij is van de hel. Arcadius wil Stefans ziel maar Damon offert zich op. Stefan kan Arcadius echter doden voor dat Damons ziel naar de hel wordt gestuurd. Iedereen denkt nu met Arcadius' dood dat de hel vernietigd is. Met de hulp van Josie en Lizzie creƫert Bonnie een nieuwe gevangenis voor Kai. Hij onthult echter aan Bonnie dat de hel nog bestaat en dat met Arcadius' dood er nu een nieuwe heerser is: Katherine Pierce.

Damon wil Stefan en Carolines bruiloft gebruiken om Katherine naar Mystic Falls te lokken. Katherine stuurt echter Kelly Donovan in haar plaats. Kelly blijkt inmiddels overleden te zijn en ook zij belandde in de hel maar Katherine ontfermde zich over haar. Kelly zorgt voor een explosie waarbij Bonnie en de tweeling bijna omkomen. Voor dat Kelly sterft, onthult ze aan Damon en Matt dat ook Vicki weer op aarde is en dat zij de bel 12 keer gaat luiden waardoor er hellevuur op de stad wordt losgelaten. Ondertussen worden Damon en Stefan herenigt met Katherine die zich eerst voordoet als Elena die uit haar coma lijkt te ontwaken. Bonnie komt met een plan om de stad te redden. Met hulp van de geesten van haar overleden familieleden kan Bonnie het hellevuur terug naar de hel sturen waardoor het voorgoed vernietigd wordt. In haar slaap komt Elena Stefan tegen die onthult dat Damon zich wou opofferen maar Stefan Damon op het laatste moment zijn bloed gaf waardoor hij mens werd. Stefan vertelt aan Elena dat hij zichzelf heeft opgeofferd omdat hij vindt dat Damon een kans verdient op een gelukkig leven met haar. Elena en Stefan nemen afscheid waarna Stefan naar de hemel gaat waar hij herenigt wordt met Lexi. Elena ontwaakt later uit haar slaap dankzij Bonnie waarna ze zich herenigt met Damon die nog steeds om Stefans dood rouwt. Matt wordt sheriff van Mystic Falls en wordt, zonder hij het weet, bezocht door de geesten van Tyler en Vicki; Bonnie beslist om te genieten het leven en een wereldreis te maken, nadat enzo hem dat heeft gezegd. Alaric en Caroline openen een school (genaamd: the salvatore boarding school) voor bovennatuurlijke kinderen met Jeremy's hulp en dan krijg je te zien dat klaus 3 miljoen euro aan ze geeft en dat je moet gaan beginnen met kijken naar the originals. Elena en Damon zijn getrouwd. Vele jaren later sterven Damon en Elena waarna Elena haar ouders, John en Jenna terugziet en Damon zich eindelijk herenigt met Stefan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final