Shadowhunters seizoen 3


Laten we samenvatten: Clary werd ter dood veroordeeld in de Gard, maar Uil Jace brak haar uit om naar Lilith te gaan.

Bij aankomst werd Jace geconfronteerd met Magnus en Alec. In het daaropvolgende gevecht gaf Magnus zijn krachten op en werd Jace bevrijd uit Lilith's greep. Oh, en Simon gebruikte zijn Mark of Cain om Lilith terug naar Edom te verbannen, wat een explosie veroorzaakte die haar appartement vernietigde, samen met Clary en Jonathan.

Oké, diep adem… laten we in de première duiken.

Dankzij elk stukje beeldmateriaal dat voorafgaand aan de aflevering is vrijgegeven, wisten we dat het prima ging met Clary. Ze is met Jonathan - de echte Jonathan, "in levenden lijve". Welkom op het feest Luke Baines! Je bent al angstaanjagend charmant.

Ondanks zijn inspanningen, inclusief aanbiedingen voor ontbijt en haar favoriete thee, wijst Clary haar broer af. Het enige wat ze van hem wil zijn antwoorden, eerst over haar nieuwste litteken. Het is er een die Jonathan ook heeft, 'een beetje zoals ons familieembleem'.

Voor Clary is het niet zo diep (metaforisch gezien). Voor haar is het precies datgene wat Jonathan terugbracht, niets meerVolgende vraag: waar ter wereld zijn de broers en zussen van Morgenstern? Clary leek te weten dat ze niet meer in New York waren, maar het was een letterlijk adembenemende schok om het gordijn open te trekken en sneeuw te zien. Clary en Jonathan zijn in Siberië!

Kennelijk heeft Lilith ze daarheen gestuurd om ze veilig te houden. Jonathan herinnert Clary er zachtjes aan dat ze een ontsnapte gevangene is; als de Kloof lucht zou krijgen van haar verblijfplaats, of het feit dat ze nog leeft, zou er jacht op haar worden gemaakt. Dat is echter een risico dat de moeite waard is voor Clary, aangezien ze probeert er een pauze voor te nemen. Tijd om de overlevingsvaardigheden van Shadowhunter in het winterweer op de proef te stellen.

Voor alle anderen is ze al dood. Maar na een bloedstollende montage van herinneringen van Simon, Jace en Magnus, is het business as usual. Toegegeven, dat is niet helemaal ongebruikelijk voor schaduwjagers, en Jace probeert zeker zaken te gebruiken als ontsnapping en excuus om roekeloos te zijn.

Terwijl hij een andere ontsnapte achtervolgt, loopt hij opzettelijk tegen de speer van de Seelie aan, zogenaamd om Alec een zuiver schot te geven. Later eindigt een door herinneringen veroorzaakte uitbarsting met Jace die op een spiegel slaat en onheilspellend een dolk grijpt.

Gelukkig maakt Isabelle een perfect getimede entree. Ze probeert troost te bieden, in tranen als ze hem vertelt dat ze Clary ook mist. Maar ze heeft nog nooit van iemand gehouden zoals Jace van Clary hield, en ze heeft geen herinneringen aan het vermoorden van dierbaren, dus hoe kon ze het echt begrijpen? De kleine kus die Jace op haar hand plaatst, is misschien wel een van de schattigste, subtielste broers en zussen die ze tot nu toe hebben gehad, maar het is een hartverscheurende scène.

We worstelen net zoveel, zo niet meer dan Jace, en vinden Simon. Hij verloor zijn moeder en zijn zus in de 3A-finale, zijn vriendin ging van de grid en nu is hij zijn beste vriend kwijt. Om dit een dieptepunt voor hem te noemen zou een understatement zijn. Dus hij probeert een mes naar zijn voorhoofd te brengen en de Mark af te snijden, maar we weten allemaal hoe dat gaat.

Hij heeft tenminste Maia... een soort van. Ze is terug in de stad, maar lijkt niet helemaal terug te zijn. En Simon is niet bepaald blij met hoe en wanneer ze dingen heeft achtergelaten. De dingen tussen hen zijn gespannen, maar dat betekent niet dat Maia niet wil helpen. Haar eerste suggestie: ga gewoon het huis uit. Simon sluit het heel snel af, verlamd door het schuldgevoel dat hij blijkbaar zijn beste vriend heeft vermoord en de angst om onbedoeld iemand anders pijn te doenHet is echter niet allemaal kommer en kwel! Alec en Magnus wennen gelukkig aan het huiselijk leven. Ze hebben zelfs de taak op zich genomen om een ​​weekend op Madzie te passen, waardoor #Malec-verladers overal in zwijm vielen. (Alec, je kunt me altijd Dr. Seuss voorlezen).

Het alledaagse leven daarentegen is iets waar Magnus niet van houdt. Hij vertrouwde voor alles op magie, inclusief het aanbrengen van eenvoudige eyeliner. Dus wanneer Iris opduikt in de hoop Madzie terug te krijgen als de hare, is zoiets essentieels als zelfverdediging niet iets dat Magnus wilde missen. Gelukkig heeft hij Alec. Iris vlucht en Madzie is voorlopig veilig. Maar als er één ding is dat we weten over Iris, dan is het dat ze niet zal stoppen. En dus zijn de schaduwjagers weer aan het werk – minus Jace.

Izzy vertelde Alec waar ze tegenaan liep met Jace, en als hoofd van het instituut neemt hij geen enkel risico met zijn parabatai. Alec geeft Jace een perfecte mix van schelden en troosten, zoals alleen een parabatai dat kan, voordat hij hem tijdelijk van zijn plicht ontheft.

Izzy bereidt zich voor op hun missie en krijgt bezoek in Maia. Ze wil Simon helpen, ze weet alleen niet hoe. Aan de andere kant weet ze niet de volledige omvang van wat er aan de hand is; "hoe kon je? Je was weg."

Na dat succesvolle schuldgevoel vertelt Isabelle Maia over de Heidi/Becky/Mrs. Lewis-situatie. Deze Mark heeft Simon ernstig pijn gedaan en ze wil hem net zo graag helpen als Maia. Gelukkig heeft ze één mogelijke oplossing en het gaat om een ​​bekend gezicht.

Naar Raphael gaan staat niet op Simons lijst met verlangens, maar niemand weet meer over de kennis van Daylighter dan Raphael, en hij heeft waarschijnlijk de meeste antwoorden. Helaas doet hij dat echt niet. Maar hij denkt dat er iemand is die dat wel doet: een oude vampier die leeft in en ronddwaalt in de riolen van New York. Niemand kent echter zijn naam of zijn gezicht, dus veel succes Simon!

Het was niet de meest nuttige, maar we hebben negen afleveringen om met dit mysterie te vullen. Dus over het algemeen geen verspilde reis naar Detroit.

Ondertussen moet Jace zelf een reis maken. Nadat hij een bericht van Luke heeft ontvangen, gaat hij op bezoek bij de wolf, in de hoop hem op de een of andere manier te helpen. Maar hij vindt geen gebroken Luke, zoals verwacht. In plaats daarvan vindt Jace een gekke Luke, vastbesloten door het idee dat Clary nog leeftLuke heeft de cijfers nagekeken, de overlevering gelezen en recente gebeurtenissen onderzocht en hij heeft het gekraakt; het appartement maakt deel uit van een zeldzame vorm van demonische interdimensionale reizen. Zijn beste gok is dat in de fractie van een seconde voordat de explosie toesloeg, het appartement sprong, met Clary en Jonathan er allebei in leven.

Jace is sceptisch, maar hij zal het leren. Hij moet echter snel handelen; Clary doet het niet geweldig in haar eentje. Clary bewijst dat Jonathan gelijk heeft en is midden in niemandsland ingestort. Het zorgt echter voor een zoete drone-opname!

Nadat hij Clary heeft gered en teruggebracht naar het appartement, is Jonathan wanhopig op zoek naar een band met haar. Het lijkt erop dat hij gewoon zijn zus wil, en hij zal doen wat nodig is om haar te laten zien dat hij nu goed is. "Ik kan veranderen. Ik wil veranderen', zegt hij. Zijn woorden zijn aardig, maar nogmaals, Clary is technisch gezien nog steeds zijn gijzelaar, dus daar is dat.

Op dit moment is zij niet de enige die gevangen wordt gehouden. In hun zoektocht naar Iris zijn Alec, Isabelle en Magnus succesvol - het vastleggen, niet zozeer. Ondanks een uitstekende verdediging met een zwaard, wordt Magnus zelfs gevangen genomen. Het goede nieuws is dat Iris Madzie wil, niet Magnus. Ze heeft hem alleen nodig om haar locatie te achterhalen. Het is duidelijk dat hij niet gaat praten, dus gedachten lezen is haar strategie. Maar vergeet niet dat Magnus duizenden jaren oud is; het doorzoeken van die herinneringen is geen sinecureDie herinneringen zijn nogal onthullend, zo blijkt, maar niet in termen van het geven van Madzie's locatie. In plaats daarvan vangen we een glimp op van de jeugd van Magnus en een eerdere relatie of twee. Het lijkt erop dat we dit seizoen meer van zijn achtergrond te weten komen, en niemand is er boos over.

Zonder zijn magie is het een pijnlijke ervaring, maar Magnus houdt stand en kort daarna slagen Alec en Izzy erin om Iris in de val te lokken. Toch wil Magnus niet weer zo vernederd worden; hij wil leren vechten.

Zet je schrap Malec-fans, zweterige trainingsscènes komen eraan.

Het heroveren van Iris levert Alec en zijn instituut enige genade op bij consul Penhallow. Ze arriveert persoonlijk om hem te prijzen en hem te informeren dat ze Clary postuum gratie verleent. Maar het is niet allemaal goed nieuws. Ze is nog steeds boos over hun eerdere acties, maar nu achter Alec aan gaan zou politieke zelfmoord zijn. In plaats daarvan krijgt hij een waarschuwing; hij en zijn team liggen onder de microscoop en ze zal niets missen.

Behalve blijkbaar de marteling van Gard-gevangenen. Izzy ziet een kans en confronteert Jia met wat ze heeft gehoord. De consul blijft bij de oorspronkelijke bewering van Alec, dat de Kloof niet martelt. Om eerlijk te zijn, ze vertelt de waarheid. Deze gevangenen komen gewoon niet in The Gard terecht. Voeg dat toe aan de lijst met mysteries van dit seizoenHet laatste mysterie? Hoe Clary bij Jonathan wegkomt.

In de grafische laatste minuten van de aflevering maakt Clary van de gelegenheid gebruik om Jonathan met een mes door de mond te steken ... om plotseling zelf dezelfde verwonding op te lopen. Arme, lieve Clary, dacht je echt dat het merkteken op je schouder niets meer was dan Jonathans kickstart?

Nee, dit merk is zoveel meer. Het lijkt de broers en zussen dodelijk te hebben verbonden. Welke pijn de een ook overkomt, de ander ervaart het net zo erg. “We zijn nu één zusje. Jij en ik? We zijn één,' schampert Jonathan.

De Final Hunt wordt een rit.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final