Jeneverbes

Jeneverbes - Patronen doorbreken
Wanneer je naast een jeneverbesstruik staat dan daalt er automatisch een gevoel van eerbied over je neer. Het zijn geen imposante struiken om te zien, zoals een eeuwenoude Eik, maar hij straalt een immense en oude wijsheid uit. Een wijsheid die van generatie op generatie wordt doorgegeven zoals bij sjamanen, magiërs en kruidenvrouwen.
De jeneverbes komt in vele verschijningen. De ene keer verschijnt hij als een wijze oude man die je met doordringende ogen aankijkt alsof hij dwars door je ziel kijkt. De volgende keer is het een verstrooide magiër, met pretlichtjes in zijn ogen die graag in raadsels praat. Om de volgende keer te verschijnen als een grijze liefdevolle dame die met zangerige stem spreekt over lang vervlogen wijsheden.
Maar hoe de Jeneverbes ook aan je verschijnt, zijn wijsheid laat hij zich niet makkelijk ontfutselen en komt nooit zonder een prijs. Wil je zijn of haar hulp dan zul je er hard voor moeten werken en bewijzen dat je het waard bent.
Als je waardig bevonden wordt dan zal hij je belonen met inzichten, vooral die inzichten die je kunnen helpen om patronen te doorbreken en los te laten wat je niet meer dient. Want alleen door keer op keer oude denkbeelden, gewoonten en overtuigingen los te laten kun je als persoon groeien.
Het is één van de wijze lessen die deze oude sjamaan, verstrooide magiër of wijze kruidenvrouw je op het hart wilt drukken. En wil je nog meer lessen leren, draag dan een takje of een paar jeneverbessen bij je en breng keer op keer de offers die nodig zijn om ruimte te maken voor nieuwe levenslessen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final