ALCATRAZ (2012)


 De politie in San Francisco krijgt op een dag te maken met een bijzondere moordzaak. De dader blijkt namelijk een voormalige gevangene te zijn uit de beruchte Alcatraz gevangenis. Dit zou in theorie onmogelijk moeten zijn, want deze man is volgens de officiële gegevens al lang geleden gestorven.

Rechercheur Rebecca Madsen raakt meteen geïntrigeerd door de zaak, vooral omdat haar grootvader en haar oom ooit als gevangenisbewakers op Alcatraz werkten. Wanneer ze hierna ook nog eens de geheimzinnige regeringsagent Emerson Hauser tegenkomt is Rebecca's interesse definitief gewekt. Al snel wordt duidelijk dat de gevangenis een geheime geschiedenis heeft.

In 1963 werd de gevangenis op Alcatraz gesloten. Officieel werden de honderden gevangenen die hier vastzaten destijds overgeplaatst naar een andere gevangenis. In werkelijkheid waren alle gevangenen op een dag echter ineens spoorloos verdwenen. De zaak werd vervolgens door de Amerikaanse regering in de doofpot gestopt.

Nu blijken de gevangenen uit Alcatraz één voor één weer op te duiken in de straten van het hedendaagse San Francisco. Opvallend is dat zij sinds 1963 geen dag ouder lijken te zijn geworden. Wat is er met hen gebeurd? Wie of wat was er destijds verantwoordelijk voor de mysterieuze verdwijning en de nu al even mysterieuze terugkeer van de mannen?

Rebecca wordt samen met de historicus Dr. Diego Soto door Hauser uitgenodigd om lid te worden van diens team. Meteen doet Rebecca een onverwachte ontdekking over haar eigen familiegeschiedenis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final