Family Ties (TV Series 1982–1989)


Ik hou van deze hilarische sitcom en vang hem op herhaling wanneer ik hem tegenkom. Ik denk dat het een van de grappigste familiecomedyseries ooit is, met een aantal vermakelijke en ongebruikelijke personage-uitbeeldingen.

De serie draait om de familie Keaton, met liberale ouders Steven (een tv-zendermanager) en Elyse (een architect). Het echtpaar heeft drie kinderen ... een financieel onderlegde, politiek conservatieve zoon Alex, zijn shopaholic tienerzus Mallory en een jongere tomboy-zus, Jennifer. Later bevalt Elyse van een vierde kind, baby Andrew. Gaandeweg ontwikkelt Alex liefdesbelangen, eerst in de vorm van Ellen (gespeeld door de toekomstige vrouw van de acteur, Tracy Pollan) en later, Lauren, een psychologiestudent. Mallory krijgt zelf een vriendje, de voortijdige motorrijder Nick, die zich de afkeuring van haar ouders en natuurlijk vooral broer Alex op de hals haalt.

Het acteerwerk is geweldig met Meredith Baxter en Michael Gross die de ouders spelen en Tina Yothers het jongere zusje, Jennifer. Het is echter echt de show van Michael J. Fox met zijn hilarische weergave van Alex P. Keaton, die de neiging heeft om elke dag een overhemd en stropdas te dragen in huis en kleine broertje Andrew kennis laat maken met de Wall Street Journal terwijl hij nog luiers draagt! Mijn persoonlijke favoriet is Mallory (charmant gespeeld door Justine Bateman); ze is zo grappig en vertederend als zijn domme, academisch slappe, door kleding geobsedeerde zus die geen genoeg kan krijgen van het winkelcentrum en praten over schattige jongens. Natuurlijk kon haar contrast met de slimme, serieuze en gefocuste Alex nauwelijks groter zijn.

Het is een omgekeerd generatieverhaal ten opzichte van het verwachte. Normaal gesproken zijn de ouders de conservatieven, met de tienerkinderen liberale rebellen en oproerkraaiers. De ouders van Keaton zijn echter de linkse familieleden, voormalige politieke activisten in hun hoogtijdagen op de universiteit. Zoon Alex, aan de andere kant, is een die-hard en zeer vocale kaartdragende Republikein die uiteindelijk zijn draai vindt op Wall Street. De sparring tussen Alex en zijn ouders (evenals met Mallory) zorgt voor een prachtige komedie in deze hartelijke familie-sitcom.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final