House of Cards (TV Series 2013–2018)


'House of Cards' was een groot deel van de tijd een van de meest meeslepende shows. Helaas is het ook een van de meest frustrerende geworden. Niet meer sinds 'Once Upon a Time' en 'The Walking Dead', en daarvoor heeft 'Lost' zo'n briljante show van grote belofte zo snel afgenomen.

Laten we eerst beginnen met de vele geweldige dingen. De eerste vier seizoenen was 'House of Cards' serieus verslavend, televisie die je gezien moet hebben en werd al snel een van mijn favoriete programma's. Gedurende de hele run is het een van de meest stijlvolle en meest sfeervolle shows die persoonlijk zijn gezien, met fotografie en productieontwerp van bioscoopkwaliteit. De regie was slim en intelligent, vooral de eerste twee afleveringen met David Fincher's, voor mij een van de betere regisseurs van de afgelopen vijfentwintig jaar, betrokkenheid (de eerste aflevering leverde Fincher een Primetime Emmy op) en de muziek wist wanneer ze moest zijn. aanwezigheid en wanneer dingen moeten worden afgezwakt om de dialoog en personages goed te laten spreken.

Ook slim is het schrijven. Bijtend, tot nadenken stemmend en strak gestructureerd, het schrijven in seizoenen 1 tot 4 was een voorbeeld voor alle televisie. De politieke elementen waren intrigerend en niet hardhandig, een probleem dat zo vaak voorkomt in films maar vermeden wordt in 'House of Cards'. De verhalen gingen niet in een "snel" tempo, maar sleepten nooit aan tijdens de beste dagen van de show, en ze waren ook erg gelaagd, hadden afwisseling en waren voldoende complex zonder ingewikkeld te zijn.

De personages waren betrokken en geïntrigeerd, en Frank was een ander voorbeeld van een van de meest fascinerende hoofdpersonages van de hedendaagse televisie. 'House of Cards' is de hele tijd zo sterk geacteerd, met Kevin Spacey in tour-De-force-vorm en Robin Wright die het beste werk uit zijn carrière levert.

Dus het voelt gewoon ongelooflijk frustrerend dat een show van zo'n schittering in zijn beste jaren zo snel achteruitging in seizoen 5, in die mate dat het voelt als een heel andere show. De productiewaarden en het acteerwerk zijn van topklasse gebleven, maar zelfs zij kunnen niet redden dat de show de complete antithese is van wat het vroeger was.

Het tempo werd ongelooflijk traag, dankzij slappe schrijfstijl, simplistische karakterisering die suggereert dat de schrijvers niet weten wat ze moeten doen om de personages en verhalen die repetitief zijn geworden, zowel zonder complexiteit als verward, belachelijk en alsof de schrijvers geen tijd meer hebben, vooruit te helpen. ideeën.

Het was voor mij geen verrassing toen werd aangekondigd dat seizoen 6 vorig seizoen 'House of Cards' zou zijn, maar het is enigszins bedroevend dat de productie nu is opgeschort/geannuleerd na de beschuldigingen van aanranding door Kevin Spacey die Spacey nu zijn toekomst hebben gekost op de show (en heeft zijn carrière ernstige schade toegebracht). Seizoen 5 schreeuwde om nog een seizoen, dus dat de show op een onvolledige toon is geëindigd vanwege de controverse is heel jammer, ondanks dat seizoen 5 zo'n teleurstelling was 'House of Cards' omdat een algehele show beter verdient dan dat.

Over het algemeen briljant voor de eerste vier seizoenen, maar seizoen 5 was zo teleurstellend, genoeg om de beoordeling aanzienlijk te verlagen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final