Partner

Potten met voorspellende kruiden Peterselie, Salie Rozemarijn en Tijm kregen de namen van verschillende geliefden,
om te zien welke het snelste groeiden en het sterkste werden. Zo werd in vroeger tijd wel geprobeerd de juiste partner te kiezen.
Een gezegde vroeger was: Je hebt peterselie te koop als je nog geen partner hebt.
Sering. Het is een ongeluksbloem, een resultaat van zijn purperen kleur, de kleur van de rouwenden. Een oude spreuk verklaart dat zij die een sering dragen nooit een trouwring zullen dragen. Een tak van de sering naar een geliefde sturen is een vriendelijke manier om te vertellen dat de verkering uit is.
In Tsjecho-Slowakije was lavas het kruid dat verliefde meisjes bij zich droegen als ze hun minnaar gingen ontmoeten. Mogelijk dat dit samenhing met vorm van de wortel. Want in “Duitsland noemde men het “Liebstöckl” en in Beieren en Franken werd het door meisjes wel meegedragen om hun geliefde aan zich te binden. Maar ook jongens gebruikten dit zodat geen meisje hem kon weerstaan. Het Was ook een bestanddeel van liefdesdranken.
Het madeliefje werd en wordt nog als liefdesorakel gebruikt door er de bloemblaadjes af te plukken en te zeggen – hij houdt van mij- hij houdt niet van mij- hij houdt van mij enz.
Leg een madelief onder je bed om contact te maken een verloren geliefde als je wilt dat deze terugkeert.
Voor als je op zoek gaat naar je geluk: Aan de guldenroede worden ook venuskrachten toegekend, waardoor zij je kan helpen om de ideale partner aan te trekken. Om geluk en geld aan te trekken, kun je de guldenroede planten bij je voordeur en in het zuidoosten (rijkdom) en zuidwesten (relaties) van je tuin.
De waterlelie wordt ook gezien als een liefdestovermiddel. Wie de plant wil plukken moet haar echter eerst vriendelijk toespreken. Daarna moet men haar met de hand plukken, niet afsnijden of knippen want dan kan ze doodbloeden. Volgens de verhalen doe je er goed aan om tijdens deze activiteit je oren dicht te soppen met was om de verlokkende stemmen en het gezang van de watergeesten niet te horen. Doe je dat niet dan kun je lange tijd geplaagd worden door erge dromen of zelfs meteen tijdens het plukkende diepte in getrokken kunnen worden.
Brandnetel laat liefde branden (bron: Heksenkruiden en toverplanten van Gertrud Scherf) Met behulp van de netel hoopten vrouwen brandende liefde bij de gewenste man op te wekken. Een oud recept daarvoor is: kook netelzaden in water en spreek onder het roeren de volgende spreuk uit: Zoals Jezus van alle mensen houdt, Zelfs ook van wie hem bedroeft, zo zou ook jij in de liefde mijn zo brandend als de netel moeten zijn. Giet vervolgens het afkooksel op de drempeldeur van de geliefde naar wie men verlangt

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final