Roy Bottomley


 Scenarioschrijver Roy Bottomley herinnert zich deze editie van This Is Your Life in zijn boek This Is Your Life: The Story of Television's Famous Big Red Book...


Barbara Cartland had net haar vijfhonderdste boek voltooid toen Michael Aspel op 8 november 1989 in een paardenkoets aankwam bij de studio's van Gainsborough Pictures.


Hij bevond zich in het glamoureuze gezelschap van actrice Lysette Anthony, een van de sterren van de film die daar werd opgenomen, gebaseerd op een van de romans van Barbara Cartland, A Ghost in Monte Carlo. Producent Laurie Johnson had een bezoek aan de set geregeld voor 's werelds meest productieve schrijver.


Nadat Michael het Life-boek had uitgebracht, kwamen Lysette en de andere leden van de cast, Fiona Fullerton, Liz Fraser, Francesca Gonshaw, Lewis Collins , Gareth Hunt, Jolyon Baker, Neil Dickson, Marcus Gilbert en Ron Moody , weer bij ons naar de studio's. .


Veel vrienden wachtten op de Life-set, waaronder Clare, hertogin van Sutherland, Margaret, hertogin van Argyll, prinses Helena Moutafian, bisschop Mervyn Stockwood en de legendarische boekhandelaar Christina Foyle.


Vanuit de Spencer-familiezetel in Althorp stuurden Barbara's dochter, Raine, gravin Spencer en Earl Spencer hun groeten vanuit een setting die rechtstreeks uit een van haar romans kwam.


Sir John Mills en Michael York, die beiden in films van haar boeken waren verschenen, spraken haar vanuit locatie in Zagreb.


Barbara schreef haar eerste roman toen ze een 'flapper' uit de jaren twintig was en noemde het Jigsaw - Mayfair with the Lid Off.


De oorlog had haar familie een tragedie bezorgd: haar vader was in de Eerste Wereldoorlog omgekomen, en haar twee broers waren binnen achtenveertig uur na elkaar in Duinkerken overleden.


Als kapitein bij de ATS kwam haar romantische geest de dienstbruiden te hulp. Ze adverteerde in The Lady voor tweedehands trouwjurken, die voor Ć©Ć©n pond per dag te huur waren, omdat de meisjes er een hekel aan hadden om in uniform te trouwen.


EĆ©n van die bruiden, Vera Kelly, en haar man George, kwamen vierenveertig jaar later dank zeggen.


Lady Pamela Hicks vertelde een verhaal dat de wereldwijde populariteit van de boeken van Barbara Cartland benadrukte. Haar overleden vader, Lord Louis Mountbatten , was gevraagd een verzameling van haar nieuwste boeken mee te nemen voor de vrouw van de Egyptische president Sadat.


'Hartelijk dank', zei de president. 'Maar ik ga ze eerst lezen.'


Bron

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final