3 Kaartlegging


Zelfacceptatie
Het wordt tijd dat je jezelf een paar liefdevolle hoorde toefluisterd. Je bent de kritisch voor jezelf. Alle kleine detail wordt geanalyseerd en op een weegschaaltje gelegd. Wanneer je niet van jezelf houdt kun je ook niet van andere houden. Het helpt beslist om alles nog eens goed te inventariseren en af te wegen wat er veranderd moet worden en wat niet. Maar nog belangrijker is het om jezelf in de spiegel toe te lachen en dan te fluisteren: Dat heb je goed gedaan vandaag! Als je iedere dag een keer vaker lacht, is dat een mooi begin.
Trouw
Omtrouw aan jezelf te blijven moet je een ander misschien teleurstellen. Trouw is een mooie eigenschap, waarvoor je tenminste twee mensen nodig hebt. Trouw betekent dat je een mens op zijn levensweg begeleid. Soms van een afstand, dan weer door heel dichtbij aandacht aan je geliefde te schenken. Samen crisis overwinnen, je niet door een onbedachtzaam woord op de vlucht laten jagen, er zijn voor de ander zonder verwachtingen. Het is een geschenk als je een trouwe begeleider in je leven hebt en deze verbinding nooit door verwachtingen wordt verbroken.
Samenzijn
Wanneer je je openstaalt voor iedereen en alles sluiten je nergens helemaal vooraf. Het samen zijn van de mensheid is een mooi gebeuren het is de basis van waaruit vertrouwen en kracht zich kunnen ontwikkelen. Mag ieder mens moet grenzen stellen anders wordt het samen zijn een verplichting en voelt het geforceerd. Je kunt hier niet voor alles openstellen en iedereen tevreden houden. Dan raak je het spoor bijster. We zijn allemaal samen en allemaal verschillend, dat maakt het leven zo kleurig en veelzijdig. De Engelen gaan af op de bonte kleuren die ieder wezen uitstraalt, laat jouw kleur niet verbleken door je overal en altijd voor alles open te stellen

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final