Salie

Salie - Ik help je om je uit te spreken.

Er is werkelijk niets bescheidens aan Salie. Ze kan uitgroeien tot een forse struik van wel 2 meter hoog en heeft prachtig paarse bloemen waar bijen, hommels en vlinders dol op zijn.
Haar geur en smaak zijn intens en ook haar geneeskrachtige eigenschappen zijn ronduit imposant.
Net als Brandnetel is Salie een kruid wat echt bij jou of het moment moet passen. Zeker wanneer ze de hoofdrol heeft in een kruidenthee. Ze werkt ontzettend stimulerend en dat is niet altijd op zijn plek. Gebruik haar dan ook alleen wanneer je echt een schop onder je kont nodig hebt. Of meng haar met wat meer getemperde kruiden zodat ze niet de boventoon kan voeren.
Als kruidenthee kan ze helpen bij overgangsklachten zoals opvliegers en (nachtelijke) zweetaanvallen. Bij keelpijn, hoest en luchtweginfecties. En bij aften en bloedend tandvlees.
Ook kan ze je helpen om je uit te spreken
Want het valt niet altijd mee om te zeggen wat je dwars zit en dan is Salie bij uitstek het kruid om op terug te vallen. Ze helpt je om een stapje terug te doen van je emoties zodat het makkelijker wordt om je uit te spreken. Want jij hebt, net als een ander, het recht om gehoord te worden.
Doe je dit niet, en blijf je je gevoelens opkroppen, dan gaan ze vroeg of laat een eigen leven leiden, zorgen voor stress of komen ongecontroleerd tot ontploffing. Vertel in alle rust en vol zelfvertrouwen wat je op je hart hebt. Het lucht enorm op en is de eerste stap op weg naar begrip, verandering of een oplossing.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final