Wicked Little Letters (2023)


 Een Engelse kustplaats uit de jaren 20 is getuige van een duister, absurd schandaal in deze oproerige mysterieuze komedie. Gebaseerd op een vreemder-dan-fictie waargebeurd verhaal, volgt "Wicked Little Letters" twee buren: de diepgelovige lokale Edith Swan (Olivia Colman) en de luidruchtige Ierse migrante Rose Gooding (Jessie Buckley). Wanneer Edith en medebewoners boze brieven beginnen te ontvangen vol onbedoeld hilarische godslasteringen, wordt de grofgebekte Rose aangeklaagd voor de misdaad. De anonieme brieven veroorzaken een nationale ophef en er volgt een rechtszaak. Maar wanneer de vrouwen van de stad, onder leiding van politieagent Gladys Moss (Anjana Vasan), zelf het misdrijf beginnen te onderzoeken, vermoeden ze dat er iets mis is en dat Rose misschien toch niet de dader is.

Ik wist niet wat ik van deze film moest maken, hij is op sommige punten goed, hij heeft twee erg goede centrale optredens van Olivia Coleman en Jessie Buckley, maar lijdt aan een echt ongelijke toon.

De toonproblemen komen allemaal voort uit de regie van het stuk. Het is geweldig om zo'n diverse cast te zien, maar die diversiteit van de casting doet Karpal Kaur Sandhu, de eerste Aziatische vrouw die bij de politie diende, historisch onrecht aan. Haar verhaal is echt heroïsch en tragisch, en het negeren van raciale spanningen in het Groot-Brittannië van de jaren 20 is ook anachronistisch en fantastisch. Die momenten geven het werk een ongelijke toon, en hoe langer de film duurt, hoe meer de regie afwijkt van een leuke toon naar iets dat dichter bij wat de film kan zijn.

De uitstekende momenten in deze film komen van Jessie Buckley, die net als Maggie Smith in haar jongere jaren met energie en charisma op het scherm barst. Olivia Coleman zit altijd vol nuance en diepte - die twee centrale optredens dragen de film. Anjana Vasan is charmant en vol komische energie. Ze moet een rol spelen die een aantal zeer vreemde schrijfsels en karakterontwikkelingen heeft. Ze doet het als een ster.

Een zeer vreemde film in sommige opzichten, maar de moeite waard als je over de anachronismen en de ongelijke toon heen kunt komen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final